Mi is az a coaching?

A coaching a beszélgetős támogatói műfajok közé tartozik. Coachként támogathatlak az önismereted elmélyítésében és ezáltal abban, hogy megoldást találj a kihívásaidra, szintet tudj lépni, ahol/amikor erre szükség van és eredményesebb, minőségibb, harmonikusabb életet teremts magadnak.

A life coaching konzultációk és folyamatok egy jól körülhatárolt, meghatározott cél köré épülnek. A cél megnyugtató, személyre szabott tisztázása, pontosítása is része a coach és az ügyfél közötti egyenrangú, kiegészítő elven való együttműködésnek.

Az egész módszer alapvetően a jelenre és a cél megvalósításával elérni vágyott, jövőre fókuszál. A múltra csak annyiban tekintünk, ami a kiinduló helyzetelemzéshez szükséges, illetve amennyiben pozitív, követhető példákkal, erőforrásként idézhető fel a folyamat során.

Mi az igazán fontos a coach számára?

Ha új utakat keresel

A coach nem végez pszichoterápiát, sem más terápiás folyamatot és nem ad tanácsot sem. A rendelkezésére álló szakmai eszközökkel, felkészültségével azonban arra törekszik, hogy a lehető legjobb módon támogassa az ügyfelet abban, hogy megtalálja a saját legjobb megoldásait, eszközeit, rálátásait az adott élethelyzetben, azaz ráleljen a saját megoldására. Sőt erre máskor, más kihívások idején is képes legyen. Ha pedig megvan a megoldás, összeáll a teendők terve is – szintén azokkal a lépésekkel, menetrenddel, amit a coachee saját magának választ, ami mellett el tud köteleződni.

A coaching folyamat egy jellemzően 5-6 alkalamas együttműködés.
A találkozások megoldásfókuszúak. A coach legfőbb eszköze, hogy kérdez, evvel segíti a helyzet átkeretezését, átértékelését, az eddig fel sem merült lehetőségek felismerését és kiaknázását. A beszélgetések során az ügyfél tudatosíthatja, milyen erőforrásai vannak és azt is, milyen akadályokkal kellhet szembenéznie. Ezzel együtt éppen ez a tudatosítás teszi lehetővé, hogy minél felkészültebben kezelje a felbukkanó külső-belső akadályokat.

A változással járó belső folyamatok megismerése, megértése, a teendők, lépések személyes tempóhoz, befogadóképességhez való igazítása mind segítik, hogy az ülések hatásáre valóban el tudj indulni a célod felé vezető úton.

Mit hozhat számodra egy coachingfolyamat?

A változtatás, a cselekvés képességének gyakorlati megtapasztalása, a – személyre szabott – fokozatosságban megélhető biztonságérzet, ugyanakkor önmagad meghaladásának, az akadály legyőzésének lehetősége és élménye mind erősítik az önbizalmat, az élet egyes területein való eredményességet, leleményességet, hatékonyságot. Mindezek felszabadító, feltöltő, akitivizáló, énerősítő hatásúak, a haladás, a fejlődés, az alkotó, teremtő, “értelmes” élet érzetéhez segíthenek eljutni.

Témák, amikben szeretettel tudlak támogatni:

Life coaching keretében:

 • önbizalom, önbecsülés fejlesztése, egészséges önértékelés
 • bátran kiállni mások elé (saját véleményed felvállalása, de konkrét fizikai értelemben vett szereplés, prezentáció kapcsán is)
 • halogatás, motiváció, inspiráció, alkotó folyamatok
 • életszakaszváltással kapcsolatos kihívások kezelése, új célok meghatározása (leválás, szülőség, családdá válás, fészekhagyás)
 • időbeosztás, idő- és energiamenedzsment, munka-magánélet egyensúly, stresszkezelés
 • életmódváltáshoz szükséges szokásváltások, életszervezési kérdések
 • elindulás és újraindulás az élet különböző területein (alkotótevékenységek, vállalkozásindítás – minden, amit egyébként “majd holnap” kezdenél)veszteséghelyzetek és újraindulás

Business coaching keretében:

 • bőséggel, pénzteremtéssel kapcsolatos ügyek
 • vállalkozás elindítása, marketing és láthatóvá válás
 • szabadság a vállalkozásodban
 • vezetői készségek, képességek fejlesztése
 • fejlesztések


Az ülésekre előre egyeztetett időpontban online vagy Budapesten a 11. kerületben személyesen van lehetőség.

Ha úgy érzed, ez az, amire szükséged van, kérj időpontot >>>

Szeretettel várlak,
Varga Beatrix
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu