Ma hévvel jöttem-mentem, több mint két hónapja először tömegközlekedve Budapestre és vissza Tökölre.

Minden tobzódik a virágokban, eső utáni, késő tavaszi fényes ezerzöld árnyalatban.
Bodzatányérok, akácok fehérben-rózsaszínben, mindenszínű rózsák, vadak, kerti szelídek vagy elegánsak vagy épp visszavadultak. És vagány pipacsok. Mindjárt virágzanak a hársfák, aminél bódítóbb illatot a magam részéről nem tudok elképzelni.
Gyönyörűség csak mindezt végigmondani is.

Pipacs

Csodás látvány, csodás energiák a karanténban-elzárkózásban képernyőhöz, kerti keretkekhez alkalmazkodott szememnek.

Ma is úgy döntöttem - sokadszor - hogy egy bolygó, ami ennyi szépséget hord a hátán, nevel, növel, az nem lehet ártó szándékkal semmi iránt. Nem lehet, hogy egy olyan járványt teremtsen és zúdítson a nyakunkba, ami mindennek a végét jelentené.
Ami viszont sokkal inkább lehetséges, hogy tanítani akar - és kénytelen minket, embereket. Tükörként küld egy meg nem - vagy csak nehezen - állítható létezőt, ami nem ismer maga előtt akadályokat, ami pont a számunkra értékes dolgokat támadja meg, veszi el tőlünk, ha nem kapunk észbe.

Ezt lenne nagyon fontos tehát felfognunk: a Föld bolygóval magával kell új élhető egyensúlyt teremtenünk ahelyett, ahogyan eddig gondolkodás és gondoskodás nélkül feléltük a kincseit, minden szinten és formában.
Úgy vélem, az újrarendeződésnek, újrakezdésnek is eköré kell rendeződnie, ezt kell szem előtt tartania.
Igen, vigyázzunk egymásra, minden lehetséges szinten. Ebbe adott helyeken, helyzetekben beletartozik a maszkviselés, meg a távolságtartás, de sokkal alapvetőbben kéne, hogy beletartozzon a Föld, mint az otthonunk iránti felelősségvállalás.

Én ennek jegyében például tovább haladok abban a törekvésemben, hogy minél kevesebb vegyszert és minél több természetes anyagot használjak a mindennapjaimban, a háztartásomban, a konyhámban. Bőven van hova fejlődnöm, de tudom, hogy ez a lépésről-lépésre haladás is több, mint a semmi.
Más dolgokat pedig, amik időrablóak és szétforgácsolnak, igyekszem egyre jobban kiiktatni az életemből.

Ez az én újrarendeződési-tervem, nagyon dióhéjban, illetve rózsasziromban, ha már a májusi virágözönnel kezdtem a bejegyzést.

Apró dolgokkal is sokat tehetünk egy - továbbra is - élhető, egészséges, virágzó világért.

Szeretettel,
Varga Beatrix
tanácsadó kineziológus, örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Talán kiábrándítóan hangzik, de az életed sosem lesz pont ugyanolyan, mint az internetet elárasztó felturbózott, mindentökéletességet sugalló képeken.
Sőt, a tested sem.
Még az arcod sem.
De még az otthonod sem.

Miért? Mert nem is lehet. Hiszen ahányan, annyifélék  vagyunk. Nem férünk be és nem is lehet, hogy beleférjünk egyazon kategóriába, skatulyába.

Hajlandó lennél ehelyett inkább megnézni a tükörben az arcodat? Közelről, az apró részletekig. Elég időt, türelmet rászánva.

Tovább

Mondd, mit gondolsz a segítségkérésről?
Mi jut eszedbe egy olyan helyzetről, ahol neked kell kérned valamit, saját magad számára? Milyen érzés? Természetes vagy inkább kényelmetlen, sőt elképzelhetetlen?

Mit tanultál a családodban, az életedben arról az emberről, aki kér? Aki - látszólag - nem képes egyedül, önállóan, saját erőből megoldani a feladatait? Sőt, egyáltalán, felismeris és beismeri, hogy gondja támadt az életben?
Milyen megítélés, milyen skatulya társult hozzá? Élhetetlen, tehetetlen, erőtlen? Gyenge?

tovább

Van olyan megválaszolatlan kérdés, leginkább megoldatlannak tűnő helyzet, akár próbatétel az életedben, amiől úgy érzed, újra és újra belesétálsz?
Milyen jellegű probléma ez? Munkával, anyagiakkal, biztonsággal kapcsolatos? A családi kapcsolataiddal van összefüggésben? A párkapcsolatod terében húzódik és befolyásol? Talán önmagaddal kapcsolatban szembesülsz valamilyen hiányossággal, gyengeséggel?

tovább

2011-ben, amikor TEK©® tanácsadó kineziológus (és coach) lettem, rövid gondolkodás és annál határozottabb aha-élmény jegyében született meg a weboldalam neve: Örömmel Élni

Sokan írunk, beszélünk mostanában az örömről, ami a mindennapjaink alapvető energiája, minősége lehet - ha választjuk.

Fel tudod idézni magadban, mikor éreztél, éltél át utoljára felhőtlen, szívbéli örömet?

tovább

Te is érintett vagy? A gyermekeddel történt vagy épp veled? Stresszes várandósság, nehéz szülés/születés? A magzatkori stresszoldás segít elengedni az emlékeket.

>>> Szorongással tölt el minden új élethelyzet? Nehezen kelsz fel reggelente, egy örökkévalóságnak tűnik, mire tényleg elindul a nap? Úgy érzed, sosem tudod jól kifejezni az érzelmeidet, nem értenek, nem hallgatnak meg? Hamar elveszíted a biztonságérzetedet, a bizalmadat? Könnyen föladod álmaid, céljaid megvalósítását? Vagy épp túlságosan is hajlamos vagy beleragadni egy helyzetbe, kapcsolatba?

>>> Esetleg saját gyermekedet figyeled aggodalmasan ...continue reading