Írogatok. Írok, hisz mindenki ír manapság. Értékes, tiszta gondolatmenetek, élménymegosztások és mindent elárasztó zaj egyszerre van jelen, lekövethetetlen dömpingben.

Írok, annak dacára, hogy egyáltalán nem tudom sokmindenre a választ. Az egyetlen igaz, egyetemleges választ, magyarázatot meg végképp nem. Időnként el is bizonytalanodom, hogy ha ennyi mindent nem tudok, akkor meg hogy jövök én ahhoz, hogy írjak, hogy segítsek. Párhuzamosan viszont ott a bizonyosság: dolgom, hogy amikor valami írássá akar formálódni, azt engedjem, és hogy a segítség - illetve sokkal inkább a változtatás és változás - lehetőségét nyitva tartsam.

Írok, hogy lásd, hogyan gondolkodom, hiszen a szemléletmódom, az értékrendem alapvetően meghatározza a munkám és ezáltal azt, hogy adott esetben tudnánk-e együtt dolgozni.
Írok, mert rengeteg felismerés bennem is aközben áll össze, amikor a bennem formálódó, sokrétű és fortyogó tanult és asszociált és intuitív gondolatszálat megpróbálom követhető és érthető mondatokká szőni.

Írok, de nem azért, hogy észt osszak vagy hogy megmondjam a tutit. Nem lehet, tehát fölösleges is lenne az erőfeszítés.

Az én igazságom csak nekem igaz igazán és nekem önazonos. Ráadásul bennem is folyvást átalakulóban van.
Ez jó és izgalmas!

Neked a saját igazságodra van szükséged. A saját belső hangodat, intuíciódat kell megtalálnod, felerősítened, az életed részévé tenned. Neked kell eldöntened, neked mi az önazonos, mi a normális. Persze minden "kell", minden állítás az én igazságom, nem "kell" egyetértened.

Ha kérdezek, azért teszem, hogy helyet csináljak valaminek - egy olyan útnak, egy olyan valóságnak, megoldásnak, ami addig nem volt, és bár nem tudjuk, milyen lesz, de avval a tudatos várakozással, hogy lehet jobb, lehet más, lehetőséget adunk annak, hogy valóra váljon.

Írásban, a bejegyzéseimben sokszor kérdezek. Az egyéni találkozások alkalmával is sokszor kérdezek. Legfőként, magamat is sokszor kérdezem. Keresem, figyelem, hogy egy - látszólag - negatív olvasatú helyzet milyen rejtett hasznot tartogat számomra, amiért én magam is benne tartom magamat? Keresem, figyelem, éberen, hogy ha mást szeretnék, mint amit tapasztalok, hogyan teremthetem meg?

A különböző energetikai gyakorlatok, coaching technikák, az Access rengeteg felaszabadító eszköze segítenek evvel a "sosemvoltmég" valósággal kapcsolódni.

Technikákra, eszközökre nekem is szükségem van a fejlődéshez. Nomeg arra, hogy alkalmazzam őket. Van, amivel ez napi szinten, teljes természetességgel megy, van, aminél meg kell dolgozom a saját, jól bevált, kényelmesen szűk mechanizmusaimmal. És néha azért vannak olyan napok is, amikor el sem tudom képzelni, hogy van vége az alagútnak, kijárata a labiritusnak.

Persze, mondhatnád, hogy micsoda kaland egy labirintus-alagútban bújócskázni, sőt megtanulni tájékozódni! S, lám meg is van az ajándék!
Így viszont már nem "muszáj" az alagútban maradnom.

Jöhetek írni, jöhetek a lehetséges új valóságokról mesélni.
Írok, hogy kérdezzek, hogy lehetőségeket hívjak és mutassak, amik mentén a te saját személyes valóságod is szabadon újjászülethet.

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

kép: pixabay.com

Mondd, mit gondolsz a segítségkérésről?
Mi jut eszedbe egy olyan helyzetről, ahol neked kell kérned valamit, saját magad számára? Milyen érzés? Természetes vagy inkább kényelmetlen, sőt elképzelhetetlen?

Mit tanultál a családodban, az életedben arról az emberről, aki kér? Aki - látszólag - nem képes egyedül, önállóan, saját erőből megoldani a feladatait? Sőt, egyáltalán, felismeris és beismeri, hogy gondja támadt az életben?
Milyen megítélés, milyen skatulya társult hozzá? Élhetetlen, tehetetlen, erőtlen? Gyenge?

A munkámat végezve rendre fantasztikus nőkkel - és férfiakkal - találkozom. Sok célt elértek, fejlődnek, változnak, de a legtöbben érezhetően szinte az utolsó pillanatban, az erejük, türelmük végső tartalékait felélve kérnek csak támogatást. Ekkor is  van lehetőség az újrarendeződésre, de sokkal több energiába, időbe kerül.

Egyfelől persze mindig az az időpillanat a legjobb a változtatásra, amikor képes vagy megtenni, melépni.
Másfelől viszont miért ne léphetnél akkor, amikor még nem fáj túlságosan? Amikor még nem veszítetted el szinte teljesen önmagadat, a céljaidat, a vágyaidat?

Engednéd-e, hogy teljes figyelmet, megtartást kapj valakitől? Engednéd-e, hogy ebben a figyelem-térben, odafordulásban, megpihenésben elcsendesedve, feltöltődve ráismerj, hogy az elakadásaid, a gondjaid hogyan fordulhatnak át, átalakítva az életed? Elfogadnád-e a támogatást ahhoz, hogy önmagad tanácsadójává, életed megújítójává válj?

Tudom, hogy képes vagy rá.

************************************

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Kép: suju, pixabay

Azzal együtt, hogy az örömteli, derűs, elégedett, békés - és folytathatod a sort számodra pozitív jelzőkkel - életre törekszünk, tévedés lenne azt gondolni, hogy csak és kizárólag ezek a viszonyulások, érzelmek a megengedhetőek, elfogadhatóak az életünkben.

Fontos a saját érzelmeinket tudatosítani, éppen azért, hogy felismerjük: adott helyzetben kibillentünk a belső egyensúly alapvetően pozitív érzésekkel társuló állapotából.

Hiszen pont ez lesz az, aminek mentén felfigyelhetünk rá, hogy egy élethelyzet, egy kapcsolat, egy munka nem a megfelelő számunkra, jóformán folyamatos feszültséget, szomorúságot, dühöt, tehetetlenséget, undort, szorongást és hasonló negatív érzeteket tapasztalunk miatta. Ezek ráülnek a napjainkra, a nyakunkra, a mellkasunkra és még sok helyre, ahol útját állják az energiáink szabad áramlásának.

Ha felismered, hogy valami számodra nem jóban vagy, már egy lépéssel közelebb vagy önmagadhoz.
Ha elkezded keresni a változást, a könnyebbséget, még tovább haladtál, még akkor is, ha nincs meg egyből a végső megoldás.
Adj magadnak időt az átalakulásra, az új utak megtalálására.

Ami viszont minden pillanatban elengedhetetlen és nem tűr halasztást: légy őszinte önmagadhoz.

Hogy vagy?

***************

Ha úgy érzed, valahol elakadtál, ha úgy tűnik, nem látsz tisztán abban, hogy hogyan haladj tovább, hogy visszatalálj önmagadhoz és az öröm lehetőségéhez, keress meg. Megoldást te találhatod meg, de az irányok felfedezésében, erőid felismerésében, bátorságod ébresztésében segítségedre lehetek.

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Kép: pixabay

Van olyan megválaszolatlan kérdés, leginkább megoldatlannak tűnő helyzet, akár próbatétel az életedben, amiől úgy érzed, újra és újra belesétálsz?
Milyen jellegű probléma ez? Munkával, anyagiakkal, biztonsággal kapcsolatos? A családi kapcsolataiddal van összefüggésben? A párkapcsolatod terében húzódik és befolyásol? Talán önmagaddal kapcsolatban szembesülsz valamilyen hiányossággal, gyengeséggel?

Milyen érzéseid vannak vele kapcsolatban? Megterhel, fáraszt, reménytelennek érzed? Kilátástalannak tűnik, hogy valaha is a végére érj ennek a problémagubancnak?

Belegondoltál már, hogy naponta hány órát töltesz abban a viszonyulásban, amiben elfogadod, hogy ez a valóságod? Igen, ez a nehéz, ez a szűk, ez a nyomasztó állapot.
Persze, gondolkodsz, tervezel, töröd a fejed, agyalsz a megoldáson.
Ez mind fontos. Hiszen keresed a változást, mert felismerted, hogy amiben vagy, nem jó neked.
Keresed a változás lehetőségét, mert már tudod, hogy te vagy az egyetlen, aki mást választhat és energiát tehet abba az új életbe, amit valójában szeretnél élni.
Tudod már, hogy a te életedért, annak minőségéért te magad vagy a felelős.
Tudod azt is, hogy a változásba tett energia, a cselekvés, ha lépésről lépésre is, de meghozza a gyümölcsét.

Ha ezt mind tudod - és a tudásodat alkalmazod - már jó úton vagy a továbblépés, az átalakulás felé. Új szokásokkal, új gondolatokkal, új megélésekkel, felszabaduló jó érzésekkel.

Mégis, ezen túl is van még valami.

Mikor engedted utoljára szabadon a képzeleted? Mikor tekintettél utoljára túl azon a "már nem lesz annyira rossz" állapoton. Mikor tekintettél szíved, lelked végtelen terébe az után kémlelve, hogy mi lehet, milyen lehet a lehetséges legjobb megoldás?
Mi lehet az a legjobb jó, legnagyobb varázslat, ami megtörténhet veled? Ami megtörténhet az életedben, ha egy ponton van bátorságod a belátható tereken túltekinteni?
Érzed a könnyűséget, a tágassát ennek a jónál is jobb lehetőségnek?
Vállalod, hogy beengeded?

***

A Szinkron coaching technikái és a Szinkron meditációk, képzések önmagad legbelsőbb tereit engedik felszabadulni.
Az Access Bars kezelés során, a megfelelő meridiánpontok érintésével meghívott és aktivált enerigák ehhez a végtelen lehetőségtérhez segítenek kapocsolódni.

Megengeded maganak valamelyiket?

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Kép: Glavo, Pixabay

2011-ben, amikor TEK©® tanácsadó kineziológus (és coach) lettem, rövid gondolkodás és annál határozottabb aha-élmény jegyében született meg a weboldalam neve: Örömmel Élni

Sokan írunk, beszélünk mostanában az örömről, ami a mindennapjaink alapvető energiája, minősége lehet - ha választjuk.

Fel tudod idézni magadban, mikor éreztél, éltél át utoljára felhőtlen, szívbéli örömet?
Milyen helyzetben, hol voltál akkor?
Egyedül, és az önmagaddal való kapcsolódás, saját világodban, álmaidban, terveidben, céljaidban való elmélyülés adta az örömet? Dolgoztál valamin és az alkotás, a megoldás örömét, áramlását élted át?  Valakivel együtt időztél, és ez a közös-ség volt felemelő és felhőtlen, felderítő?

Számtalan módon, szinte az életünk minden - hétköznapi vagy különleges - helyzetében megélhetjük az életöröm felemelő, motiváló, céljaink felé tovább segítő, vagy éppen az adott pillanatért hálát ébresztő energiáit.
Ha választjuk.

Tudom, hogy a világban semmi sem fenékig tejfel. Enyhén szólva sem.
Tudom, hogy napról napra neked is, vagy a számodra fontos embereknek is számtalan kihívással kell szembenéznie.
Tudom, hogy vannak nehéz, szürke, hideg, fárasztó, akár fájdalmas, kiábrándító napok, amikor úgy tűnik, semmi sem sikerül. Amikor az életednek látszólag semmi köze nincs ahhoz, amilyennek szeretnéd megélni.
Tudom, mert nekem is voltak, vannak ilyen napjaim.

Ezzel együtt tudom, tapasztaltam azt is, hogy a változtatás, az aktuális helyzetünkhöz való viszonyulásunk átkapcsolása, átszínezése belül, egy belső döntésen, a saját választásodon múlik.

Lehet, hogy először csak egy picit lesz könnyebb. Lehet, hogy csak pár percig, napig, egy hétig tart az áramlás, aztán mintha minden kezdődne előröl, a régi mita szerint. Tudom, hogy ilyenkor néha nehéz újra és újra nekifutni, hinni az álmaidban, pláne tenni értük. De ha egy kicsit is elmozdultál már a holtpontról, bízhatsz abban, hogy ez egyre egyszerűbb és természetesebb lesz.

Vissza tudsz emlékezni, milyen az, amikor összeszeded az erődet, és döntesz: nézőpontot váltasz, és evvel a jobbat, a számodra jobbat, könnyebbet felemelőbbet választod?
Valójában már ez is öröm, hiszen ebben a pillanatban önmagadat választottad!

Érdemes tehát újra és újra a rózsaszín szemüveg mellett dönteni. Ha kell megtörölgetni, megigazítani, de az életed, a képességeid, a világod szebb oldalára figyelni.
Észre fogod venni, hogy ez az oldal egyre tágasabb és az öröm, a derű egyre természetesebb és szabadabb lesz számodra.

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Te is érintett vagy? A gyermekeddel történt vagy épp veled? Stresszes várandósság, nehéz szülés/születés? A magzatkori stresszoldás segít elengedni az emlékeket.

>>> Szorongással tölt el minden új élethelyzet? Nehezen kelsz fel reggelente, egy örökkévalóságnak tűnik, mire tényleg elindul a nap? Úgy érzed, sosem tudod jól kifejezni az érzelmeidet, nem értenek, nem hallgatnak meg? Hamar elveszíted a biztonságérzetedet, a bizalmadat? Könnyen föladod álmaid, céljaid megvalósítását? Vagy épp túlságosan is hajlamos vagy beleragadni egy helyzetbe, kapcsolatba?

>>> Esetleg saját gyermekedet figyeled aggodalmasan ...continue reading

Sosem az a kérdés, hogy valami - egy eszköz, egy helyzet - vagy valaki - életed bármely szereplője - megfelelő-e már neked? …hogy eleget változott-e már? ...continue reading

Ma kísérletezős napom van, a felfedezés, új területek bejárása, új eszközökkel való ismerkedés jegyében. Sokat dolgozom azon, hogy a munkámat az aktuális hangulataim, tempóm, ráérzésem szerint tudjam szervezni. Kell ehhez bátorság, odafigyelés és időről időre történő elcsendesülés.
Ennek ma ilyen egyszerű, de lelkes eredménye születetett, kép és felirat formájában, hogy borús nap ide vagy oda, legyen fény mindannyiunknak.

szív felirat