Virágok és újrarendeződés

Ma hévvel jöttem-mentem, több mint két hónapja először tömegközlekedve Budapestre és vissza Tökölre.

Minden tobzódik a virágokban, eső utáni, késő tavaszi fényes ezerzöld árnyalatban.
Bodzatányérok, akácok fehérben-rózsaszínben, mindenszínű rózsák, vadak, kerti szelídek vagy elegánsak vagy épp visszavadultak. És vagány pipacsok. Mindjárt virágzanak a hársfák, aminél bódítóbb illatot a magam részéről nem tudok elképzelni.
Gyönyörűség csak mindezt végigmondani is.

Pipacs

Csodás látvány, csodás energiák a karanténban-elzárkózásban képernyőhöz, kerti keretkekhez alkalmazkodott szememnek.

Ma is úgy döntöttem – sokadszor – hogy egy bolygó, ami ennyi szépséget hord a hátán, nevel, növel, az nem lehet ártó szándékkal semmi iránt. Nem lehet, hogy egy olyan járványt teremtsen és zúdítson a nyakunkba, ami mindennek a végét jelentené.
Ami viszont sokkal inkább lehetséges, hogy tanítani akar – és kénytelen minket, embereket. Tükörként küld egy meg nem – vagy csak nehezen – állítható létezőt, ami nem ismer maga előtt akadályokat, ami pont a számunkra értékes dolgokat támadja meg, veszi el tőlünk, ha nem kapunk észbe.

Ezt lenne nagyon fontos tehát felfognunk: a Föld bolygóval magával kell új élhető egyensúlyt teremtenünk ahelyett, ahogyan eddig gondolkodás és gondoskodás nélkül feléltük a kincseit, minden szinten és formában.
Úgy vélem, az újrarendeződésnek, újrakezdésnek is eköré kell rendeződnie, ezt kell szem előtt tartania.
Igen, vigyázzunk egymásra, minden lehetséges szinten. Ebbe adott helyeken, helyzetekben beletartozik a maszkviselés, meg a távolságtartás, de sokkal alapvetőbben kéne, hogy beletartozzon a Föld, mint az otthonunk iránti felelősségvállalás.

Én ennek jegyében például tovább haladok abban a törekvésemben, hogy minél kevesebb vegyszert és minél több természetes anyagot használjak a mindennapjaimban, a háztartásomban, a konyhámban. Bőven van hova fejlődnöm, de tudom, hogy ez a lépésről-lépésre haladás is több, mint a semmi.
Más dolgokat pedig, amik időrablóak és szétforgácsolnak, igyekszem egyre jobban kiiktatni az életemből.

Ez az én újrarendeződési-tervem, nagyon dióhéjban, illetve rózsasziromban, ha már a májusi virágözönnel kezdtem a bejegyzést.

Apró dolgokkal is sokat tehetünk egy – továbbra is – élhető, egészséges, virágzó világért.

Szeretettel,
Varga Beatrix
tanácsadó kineziológus, örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu