Hála – a kikerülhetetlen belső erőforrásunk

Szeptember 21. van, a hála világnapja. 

A munkámban és az életemben is egyre hangsúlyosabbnak látom a szerepét, ezért gondoltam, hogy evvel a témával keltem újra életre az orommelelni.hu blogját.

Emellett pedig – nagyon erőteljes energetikájú, intenzív változási lehetőséget hordozó napok sorában – a küszöbünkön az idei őszi napéjegyenlőség is. Ilyenkor ideje van a munkánk nyomán learatott, betakarított, leszüretelt azaz megteremtett dolgainkat elismerni és méltó módon ünnepelni. 

Az egész gondolatkör a hála és az elégedettség érzése, állapota körül forog.

Tapasztalatom szerint talán a hála az egyik leginkább félreértett spirituális gyakorlatunk (az elengedés mellett). A többi pozitív érzelmi állapothoz hasonlóan a hála sem tud akaratból megszületni. 

Ha hálás akarsz lenni, mindenáron, miközben mindennel, amit magad körül tapasztalsz, finom szólva is elégedetlen abból könnyen görcsösség, keserűség és csalódottság, becsapottságérzés [“na, megint egy használhatatlan spiri gyakorlat”] lesz. 

Érett füge a kertből - amiért érdemes hálásnak lenni
#örömmelélni

Ha azonban arra használod az akaratodat, hogy kicsit félreállítsd a túlbuzgó elméd és tudatosan ráirányítsd a figyelmedet arra, mi minden ajándék van körülötted és az életedben, már most, akkor egyre könnyebb és könnyebb lesz a jelenlévő és téged építő dolgokért, tapasztalásokért valóban, szívből átélten hálásnak lenned. 

Ha hálás vagyok: elismerem, méltányolom, amim van (benne a saját magam beletett energiáját és minden más támogatást), evvel pedig alapot adok annak, hogy amiből többet szeretnék, az gyarapodhasson, amikor pedig természetszerűen el kell engednem valamit, talán könnyebben rendeződöm újra, mert nem a teljes kisemmizettséget élem át. 

A hála világnapján mi sem természetesebb, mint a kérdés, miért vagy a leghálásabb
  • az idei (eddigi vagy éppen beérő) teremtéseidből?
  • az elmúlt 7-10 év szívmelengető emlékeiből?

Jó időtöltést neked a kérdésekkel, hiszen az önreflexió fontos eszközünk a hálagyakorlóvá válás útján is. 

A posztot gondolatébresztőként továbboszthatod. ❤️🙏

Kicsit többet olvasnál a hála gyakorlati használhatóságáról? Kérd el a mini ebookomat! Messenger-üzenetben itt érsz el: https://www.facebook.com/OrommelElni.stresszkezeles.eletvezetes.inspiracio

Ha úgy érzed, a fentiek kapcsán beszélgetnél még, itt kérhetsz időpontot kényelmesen >>>
Szeretettel várlak,
Varga Beatrix
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu


Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply