Örömmel élni, avagy mire jó a rózsaszín szemüveg?

2011-ben, amikor TEK©® tanácsadó kineziológus (és coach) lettem, rövid gondolkodás és annál határozottabb aha-élmény jegyében született meg a weboldalam neve: Örömmel Élni

Sokan írunk, beszélünk mostanában az örömről, ami a mindennapjaink alapvető energiája, minősége lehet – ha választjuk.

Fel tudod idézni magadban, mikor éreztél, éltél át utoljára felhőtlen, szívbéli örömet?


Milyen helyzetben, hol voltál akkor?
Egyedül, és az önmagaddal való kapcsolódás, saját világodban, álmaidban, terveidben, céljaidban való elmélyülés adta az örömet? Dolgoztál valamin és az alkotás, a megoldás örömét, áramlását élted át?  Valakivel együtt időztél, és ez a közös-ség volt felemelő és felhőtlen, felderítő?

Számtalan módon, szinte az életünk minden – hétköznapi vagy különleges – helyzetében megélhetjük az életöröm felemelő, motiváló, céljaink felé tovább segítő, vagy éppen az adott pillanatért hálát ébresztő energiáit.
Ha választjuk.

Tudom, hogy a világban semmi sem fenékig tejfel. Enyhén szólva sem.
Tudom, hogy napról napra neked is, vagy a számodra fontos embereknek is számtalan kihívással kell szembenéznie.
Tudom, hogy vannak nehéz, szürke, hideg, fárasztó, akár fájdalmas, kiábrándító napok, amikor úgy tűnik, semmi sem sikerül. Amikor az életednek látszólag semmi köze nincs ahhoz, amilyennek szeretnéd megélni.
Tudom, mert nekem is voltak, vannak ilyen napjaim.

Ezzel együtt tudom, tapasztaltam azt is, hogy a változtatás, az aktuális helyzetünkhöz való viszonyulásunk átkapcsolása, átszínezése belül, egy belső döntésen, a saját választásodon múlik.

Lehet, hogy először csak egy picit lesz könnyebb. Lehet, hogy csak pár percig, napig, egy hétig tart az áramlás, aztán mintha minden kezdődne előröl, a régi mita szerint. Tudom, hogy ilyenkor néha nehéz újra és újra nekifutni, hinni az álmaidban, pláne tenni értük. De ha egy kicsit is elmozdultál már a holtpontról, bízhatsz abban, hogy ez egyre egyszerűbb és természetesebb lesz.

Vissza tudsz emlékezni, milyen az, amikor összeszeded az erődet, és döntesz: nézőpontot váltasz, és evvel a jobbat, a számodra jobbat, könnyebbet felemelőbbet választod?
Valójában már ez is öröm, hiszen ebben a pillanatban önmagadat választottad!

Érdemes tehát újra és újra a rózsaszín szemüveg mellett dönteni. Ha kell megtörölgetni, megigazítani, de az életed, a képességeid, a világod szebb oldalára figyelni.
Észre fogod venni, hogy ez az oldal egyre tágasabb és az öröm, a derű egyre természetesebb és szabadabb lesz számodra.

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
coach, kineziológus, örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu