A NőiErőForrás Aktiváló MozgásMeditáció kezdő gyakorlatsorát, 2013 júniusában tanultam meg egy négynapos intenzív tréningen a rendszert összeállító Pozsgai Nikolettától.

Eredetileg meglehetősen sokrétű okok és motivációk miatt választottam és vártam a NEF tanfolyamot.

Eleinte leginkább csak szerettem volna elsajátítani egy olyan mindennap végezhető gyakorlatsort, ami egyfelől valóban átmozgat testi szinten, másfelől érzékelhető érzelmi, szellemi kiegyensúlyozó hatással is bír. Régóta kerestem egy olyan mozgásformát, amit otthon egyedül is eredményesen tudok gyakorolni, és akár viszonylag rövid napi időráfordításokkal is jó hatással lehet a szervezetemre, de nem terheli le az ízületeimet, illetve ami kifejezetten női torna abban az értelemben, hogy a gát és az alhasi terület izmait is dolgoztatja. Fontos volt a női energetikai rendszert középpontba helyező megközelítés, mert mindenképp szerettem volna, ha az akkoriban még rendszertelen menstruációm „ügye” is megoldódik.

Korábban sosem – vagy csak nagyon rövid időkre – volt rendszeres és szabályos a menstruációm, erre is keresem a megoldást jó ideje. Belül egyértelmű volt számomra, hogy – mivel az egész mögött egy hormonális probléma állt – az érzelmeimet és az energiarendszeremet kell rendbe tennem, ahelyett, hogy a szénhidrátok számolgatásába fektetném az energiát… Természetesen ez én egyéni döntésem és önmagamért való felelősségvállalásom volt, nem biztos, hogy mindenkinek ez az útja.

Ezek miatt (is) egyértelmű volt az utam az AranyAsszony képzésbe és a NEFre, ahol kifejezetten a nőiségem különböző aspektusainak feltárása, gyógyítása, összehangolása és kiteljesítése volt a célom. Ez nem rövid út, sőt valójában egy soha véget nem érő folyamat, de ma már egész más minőségben és jelenléttel élem az életem nőként, vállalom fel a hivatásomat és a vele járó feladatokat, gondolatokat és egyáltalán önmagamat, mint akkoriban.

Akkor már kineziológusként dolgozva, illetve a Colorado System szerinti energetikai újrakódolásokat végezve klienseim számára, volt tapasztalatom különféle energetikai működések érzékelésében és a velük-általuk való munkában, de kevés időm maradt, hogy saját magamat tudjam tölteni, lendületbe hozni. A NEF megadta a lehetőséget ahhoz is, hogy a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló időt a lehető legjobban kihasználva saját magamnak is adhassak, magamat is összekapcsoljam saját nőiségem finom és kiapadhatatlan erőforrásával.

Fontos motiváció volt még számomra a NEF-hez kötőtő ígéret, miszerint segít az energiáimat rendezetten, fókuszáltan a céljaim megvalósításának szolgálatába állítani.

2015 nyarán (azaz két évvel a NEF megismerése után) a nőgyógyászati kontrollon azt a pozitív visszajelzést kaptam, hogy a testem “tankönyvi” állapotban van. Ami viszont ennél sokkal fontosabb megerősítés, hogy immár második éve rendben van a menstruációm, elmúltak a hosszú kimaradások, ráadásul fájdalommentes, az önmagammal való mély, szinte ünnepi kapcsolódás lehetőségét adja meg számomra minden hónapban.

***

2013 júniusa óta tehát az életem részévé vált a NEF rendszeres gyakorlása, ami segített növekvő összhangot teremteni a testemmel, miközben a gyakorlatok rendszeres végzése rengeteg mély megértést nyitott fel számomra, akár a saját nőiségem történetével kapcsolatban, akár a megoldásra váló feladataimra, vagy kérdéseket felvető élethelyzeteimre vonatkozóan. Minden szinten megtapasztaltam ennek a testet-lelket megmozgató, látókört szélesítő meditációs technikának az áldásos hatásait.

Segített megérteni női energetikai és érzelmi működésem mélyebb rétegeit és összefüggéseit, emellett pedig jól bevált eszközévé vált fizikai felöltődésemnek, figyelmem összerendezésének, illetve összegyűjtött energiáim egy-egy cél megvalósulása érdekében történő fókuszálásának. Számos terv és cél jóval lassabban ölthetett volna formát az életemben, ha nincs a NEF. Segített már sokféle módon a “nefezés” a céljaim elérésében, akár az önmegvalósításban – programokra, szerekre hangolódásban -, akár kliensek “bevonzásában”, akár vizsgára készülésben, akár népes családi események gördülékeny megszervezésében is.

A gyakorlatsor egyben dinamikus, mozgásos meditáció is, amely elmélyíti a belső világommal való kapcsolatot, így  rendszeres végzésével újabb és újabb ötletek, inspirációk, megértések érkeznek, amelyek mutatják, miként tehetem teljesebbé az életemet. Az elmélyülés mellett – a gyakorlás céljától, aktuális állapotomtól függően – lehet, hogy épp abban segít, hogy dinamikusabb, tettrekészebb, aktívabb legyek.

Már körülbelül az  első egy évnyi gyakorlás után tapasztaltam, hogy egy-egy minden szinten átmosó gyakorlás alkalmával egyre többször jelent meg bennem a kép, miszerint NEF-et oktatok másoknak, egyéni jelentkezőnek vagy egy-egy csoportnak, különféle helyszíneken.

Azóta újra és újra látom ezt a belső képet, s ott van bennem az elszántság, hogy „igen, ezt kell tennem”: ezt a gyakorlatsort átadni, lelkesíteni más nőket, hogy megismerve a testük működését, az abban leképeződő energetikai és életrendi törvényszerűségeket, mélyebb és tisztább képet kapjanak önmagukról és eszközt ahhoz, hogy folyamatosan át tudják formálni és virágzóvá tenni az életüket – s ezáltal szeretteikét, családjaikét is.

10
fotó: Rénes Márton

***

2014-ben ezért belevágtam a NEF-oktatóképzés folyamatába, eleinte még saját józan eszemet is megleptem a tervvel, hogy tanítani akarok, de újra és újra inspirálódva, saját elbizonytalanodásaimon átlábalva haladtam előre.

2014-ben a NEF haladó képzés tovább erősítette a gyakorlás iránti elköteleződésemet.

Ugyanebben az évben ismétlőként elvégeztem még egyszer a négynapos NEF intenzívet, majd 2015 tavaszán a 16 hetes normál ütemű NEF tanfolyamot is, rálátva evvel a NEF átadásában rejlő lehetőségek sokszínűségére, sokféleségére is, valamint arra, hogy mi minden történik egy-egy gyakorlóval vagy egy-egy egy csoporttal a tanulási folyamat közben. A 2015-ös júniusi NEF intenzíven már tanítási gyakorlatomat teljesítettem, “igazi” csoport elé kiállva, részt vállalva a gyakorlásuk, tanulásuk vezetésében.

Ez az alatt a négynapos képzés alatt született meg bennem az lelkesítő és megerősítő felismerés, hogy – túltekintve a kétévnyi gyakorláson és ismétlésen – az egész felsőoktatásban, majd a felnőttképzésben a segítői, személyiségfejlesztői munkám érdekében elvégzett képzések, s az eddig megszerzett tapasztalataim mind egymást kiegészítően, támogatóan vannak jelen bennem, minden munkámban, így NEF-oktatóként is mennyi minden lesz a segítségemre – nekem és leendő tanítványaimnak is.

A NEF mellett TEK tanácsadó kineziológusként végzett munkám és a különböző energetizáló technikák ismerete, alkalmazása, valamint az AranyAsszony Iskola belső, egyéni és csoportos önismereti folyamatainak keretében az örök női bölcsességről tanultak, felismertek, illetve a Szinkron ÉletRendszer oktatójaként szerzett tapasztalataim adják számomra a megtartó – és folyamatosan mélyülő – önismereti és szakmai hátteret, amivel a hozzám tanulni érkezőket saját folyamatukban elindítani és önálló gyakorlásuk útján kísérni, támogatni tudom, ameddig azt kérik.

************************

Legközelebb induló tanfolyam időpontja:

  •  16 hetes, normál ütemű NEF kezdő: 2020. március 5-től Tökölön, az Aromasantéban

Ha úgy érzed, ez az, amire szükséged van, vagy kérdésed lenne, írj az varga.beatrix@orommelelni.hu emaílcímre.

3 Comments

Leave a Reply