Coahing és életvezetés

Szeretnéd, hogy jobb legyen az életed? 
Szeretnél több derűt, energiát, időt eredményt, fejlődést, inspirációt, megbecsülést, minőségi kapcsolatokat, lehetőséget?  

A coaching során a megoldást, a célokat, a te személyes jövőképedet állítjuk fókuszba. Vagyis, ha valamivel nem vagy elégedett az életedben, hová máshova és hogyan van lehetőséged eljutni, amivel viszont az lennél, amitől kiegyensúlyozottnak rendben lévőnek éreznéd magad?
Coachként abban támogatlak, hogy felismerd, milyen változásra van szükséged és meglásd, hogyan tudsz ebbe a kijelölt irányba elindulni, és hogy tudatosítsd, milyen külső-belső eszközeid, erőforrásaid, lehetőségeid vannak, amelyek mentén el is éred, amit szeretnél. 

A coach elsősorban kérdésekkel és visszajelzésekkel dolgozik. Ez felületes szemlélőnek tűnhet úgy, hogy “csak beszélgetünk”, miközben valójában minden egy pontos cél érdekében történik egy-egy ülés alkalmával és is az egész, komplex egészként összeálló coaching folyamatban is.
Minden aköré rendeződik, hogy szem elől ne veszítsd a célodat, hogy felismerd, milyen gondolati, érzelmi mintákkal tartod vissza magad adott esetben és hogyan választhatsz ezek helyett mást, hogy fejlődj és célba érj.
Egy folyamat jellemzően 5-7 alkalom, ez alatt egy célra koncentrálunk és azért dolgozunk, egy-egy ülésen a megközelítés iránya változik, ahogyan haladunk előre. Mindvégig szükség van az aktivitásodra, a válaszaidra, a cselekvésedre: két ülés között is, amikor a vállalásaidat teljesíted. 
A kb. 2 hónapnyi együttműködés alatt ezáltal új szemléletmódot tanulsz és gyakorlati tapasztalatot szerzel arról, hogyan cselekedhetsz azért, amire komolyan, szívből vágysz. 

Örömmel Élni - Coaching
kép forrása: StockSnap, pixabay.com

Ha nagyon konkrét célod és témád van, vagy dolgoztunk már együtt korábban, akkor kevesebb alkalom is elegendő lehet számodra, kimozgatásként, utánkövetésként, de ez mindig az adott helyzetben dől el.

Ha hagyod, hogy ez a megközelítés valóban megérintsen, ha elkezdesz tenni magadért, az egész gondolkodásmódodra, életvezetésedre kiatássa lehet és fokról-fokra az életed egyre több területén fogod tudni érzékelni a változást, fejlődést. Ez mindig nagyon izgalmas!


Mi lehet annál jobb, minthogy az életed egyre több és több területén bízol magadban, a képességeidben, a lehetőségeidben, és tapasztalod meg a támogatottságot? 

Témák, amikkel kapcsolatban szeretettel tudlak támogatni:

  • önbizalom, önbecsülés fejlesztése, egészséges önértékelés
  • bátran kiállni mások elé (saját véleményed felvállalása, de konkrét fizikai értelemben vett szereplés, prezentáció kapcsán is)
  • halogatás, motiváció, inspiráció
  • életszakaszváltással kapcsolatos kihívások kezelése, új célok meghatározása (szülőség, családdá válás, fészekhagyás)
  • időbeosztás, idő- és energiamenedzsment, munka-magánélet egyensúly, stresszkezelés
  • életmódváltáshoz szükséges szokásváltások, életszervezési kérdések
  • elindulás és újraindulás az élet különböző területein (alkotótevékenységek, vállalkozásindítás - minden, amit egyébként “majd holnap” kezdenél)
  • veszteséghelyzetek és újraindulás

Ha úgy érzed, ez az, amire szükséged van a továbblépéshez, vagy még vannak kérdéseid a coaching ülésekkel kapcsolatban, kérlek, írj üzenetet a varga.beatrix@orommelelni.hu címre, vagy a Facebookon a @OrommelElni.stresszkezeles.eletvezetes.inspiracio oldalon, Messengeren.

Szeretettel várlak,
Varga Beatrix
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Leave a Reply