Ami az örömnél is fontosabb

Azzal együtt, hogy az örömteli, derűs, elégedett, békés – és folytathatod a sort számodra pozitív jelzőkkel – életre törekszünk, tévedés lenne azt gondolni, hogy csak és kizárólag ezek a viszonyulások, érzelmek a megengedhetőek, elfogadhatóak az életünkben.

Fontos a saját érzelmeinket tudatosítani, éppen azért, hogy felismerjük: adott helyzetben kibillentünk a belső egyensúly alapvetően pozitív érzésekkel társuló állapotából.

Hiszen pont ez lesz az, aminek mentén felfigyelhetünk rá, hogy egy élethelyzet, egy kapcsolat, egy munka nem a megfelelő számunkra, jóformán folyamatos feszültséget, szomorúságot, dühöt, tehetetlenséget, undort, szorongást és hasonló negatív érzeteket tapasztalunk miatta. Ezek ráülnek a napjainkra, a nyakunkra, a mellkasunkra és még sok helyre, ahol útját állják az energiáink szabad áramlásának.

Ha felismered, hogy valami számodra nem jóban vagy, már egy lépéssel közelebb vagy önmagadhoz.
Ha elkezded keresni a változást, a könnyebbséget, még tovább haladtál, még akkor is, ha nincs meg egyből a végső megoldás.
Adj magadnak időt az átalakulásra, az új utak megtalálására.

Ami viszont minden pillanatban elengedhetetlen és nem tűr halasztást: légy őszinte önmagadhoz.

Hogy vagy?

***************

Ha úgy érzed, valahol elakadtál, ha úgy tűnik, nem látsz tisztán abban, hogy hogyan haladj tovább, hogy visszatalálj önmagadhoz és az öröm lehetőségéhez, keress meg. Megoldást te találhatod meg, de az irányok felfedezésében, erőid felismerésében, bátorságod ébresztésében segítségedre lehetek.

Ha úgy érzed, bizalommal fordulnál hozzám, írj és kérj időpontot >>>

Szeretettel,
Varga Beatrix
örömmentor
+36 20 345 8949
varga.beatrix@orommelelni.hu

Kép: pixabay